Breng de Magie terug in je leven
  • ACTIVITEITEN
    • Heal Jezelf Heal je Dierenvriend >
      • inschrijving heal jezelf heal je dierenvriend
    • Healingdag met de paarden >
      • inschrijving healingdag
      • Paardencoaching
    • Groepshealings >
      • inschrijving groepshealings
    • Dieren Communicatie en Healing >
      • Dieren webinar
      • inschrijving dieren
      • Dieren Vervolmaking en Certificatie
      • Inschrijving Vervolmakingsdagen
    • Feng Shui >
      • Keerpuntsessie FS
      • Feng Shui Cursus
      • Feng Shui Consult >
        • Inschrijving FS Consult
      • Feng Shui Zuivering
  • Wie is Inge
  • Methode
  • Gratis e-boek
  • Blog

Hoe ik genas van mijn chocoladeverslaving

6/11/2019

2 Opmerkingen

 
Picture
Als jij ook zo gek bent op chocolade als ik vroeger kan je bijna geen dag zonder… Ik zeg bijna… Waarschijnlijk heb je enkele favorieten: donkere chocolade, chocolade met noten, melk chocolade, taart, chocomousse, ijs of pralines….

Ik was er verslaafd aan.

Er zijn twee vormen chocoladeverslaving:
  • Vaak chocolade willen eten
  • Als je er aan begint, de hele doos willen opeten

Ik zat in de eerste categorie.

Je vraagt je misschien af waarom velen onder ons te veel chocolade eten?

Er zijn natuurlijk meerdere redenen….
  1. We zijn wereldwijd bekend om onze chocolade, het is ons met de paplepel ingegeven.   
  2. We zijn gewend aan overvloed én hebben geleerd om ons bord leeg te eten. Hoe vaak eten we niet te veel? Zoveel dat onze buik pijn doet….
  3. We hebben geleerd dat er bij elke “speciale” gelegenheid iets lekkers hoort.
  4. Het is een manier geworden om onszelf te belonen.
  5. We eten er onze stress, verdriet, boosheid, eenzaamheid en andere vervelende emoties  mee weg. Emo-eten noemt het en zolang het niet te veel uit de hand loopt, is het algemeen aanvaard in onze maatschappij. Het grote probleem met emo-eten is dat het je probleem niet oplost, integendeel, het maakt het erger.

In Corazon Healing Center werk ik vaak met mensen met eet verslavingen die het gevolg zijn van emo-eten. Ik leer hen hoe ze hun diepe pijn kunnen verwerken zodat ze terug vrij zijn van hun verslavingen en gezonder en gelukkiger worden. Ondertussen ondersteun ik hen met healing en eet-tips om sneller en gemakkelijker de omschakeling naar gezonde voeding te maken net zoals ik zelf had gedaan. Het begon bij mij met koffie en eindigde met chocolade. Om de één of andere reden was dat het moeilijkst.  

Alles veranderde echter toen ik begreep dat
  • Chocolade het contact met mijn intuïtie, mijn innerlijk weten verminderde
  • Chocolade niet zo goed is voor je gezondheid (en met name je lever) als beweerd wordt (wél cacao in kleine porties)
  • Chocolade één van de 10 grootste oorzaken van ontbossing is en bijgevolg verlies van habitat voor autochtone bevolkingen en hele dierenpopulaties en dit op immens grote schaal
  • Cacaoplantages miljoenen kinderen en volwassenen in dienst hebben die werken aan hongerlonen en nooit ontsnappen aan de armoede

Ineens smaakte mijn Paasei niet meer zo goed.Ik besliste om het over een andere boeg te gooien.

Ik wilde een beter contact met mijn intuïtie. Ook van mijn gidsen kwam de boodschap dat ze mij moeilijker kunnen bereiken als ik chocolade eet. Eén ding was zeker. Ik wilde dit aanpakken op een liefdevolle manier voor mezelf. En ik weet dat jij dit ook kan als je wil.

5-stappen plan om te genezen van je chocoladeverslaving:
  1. Zorg dat je geen chocolade(producten) in huis hebt met ongezonde suikers. Ik schakelde eerst over op chocolade(producten) zonder suiker of kunstmatige zoetstoffen (wel met stevia of uitzonderlijk met kokosbloesemsuiker). Op elke uitstap werd ik altijd magischerwijs geleid naar een winkel waar ze de heerlijkste chocolade (pralines) met stevia maakten. Dit voorkwam dat ik me “gestraft” voelde of tekort gedaan. Natuurlijk waren er de momenten op familiefeesten dat ik even op mijn tanden moest bijten, maar dat nam ik er bij. Het gebeurde niet elke dag, zelfs niet elke week.
  2. Vervolgens verminderde ik stap voor stap het eten van chocolade, ik at minder vaak en kleinere hoeveelheden chocolade.
  3. Daarna stopte ik met het eten van klaargemaakte chocolade(producten) en begon zelf “verse” chocolade balletjes te maken op basis van cacao.
  4. Beloon jezelf met iets anders dan chocolade… ik maakte meer tijd voor de dingen die ik graag doe en die me écht voeden: een wandeling in het bos, een rit te paard, een babbel met een goede vriendin, een saunabezoek, een gezonde én lekkere maaltijd…
  5. Eet tegelijkertijd véél meer fruit en zelfgemaakte fruit- en groentesappen.

Na verloop van tijd gebeurde er iets wonderlijks…. Ik merkte dat ik minder en minder chocoladeballetjes begon te maken. Ik genoot meer en meer van mijn fruit en minder van chocolade… en dit ging vanzelf! Ik had er niet naar gestreefd! Nu maak ik ze nog zelden. Ik heb het niet meer nodig! Dit maakt me zo gelukkig.

En wat nu?

Het is niet mijn bedoeling je schuldgevoelens te geven. Ik hoop wel dat je je nu meer bewust bent van alle gevolgen van elk stukje chocolade dat je eet. Ik hoop ook dat je ervoor kiest om hier in de toekomst anders mee om te gaan. Dat betekent niet dat je niet mag genieten van een stukje chocolade. Maar als jij ook wil bijdragen aan een liefdevollere wereld, een beter klimaat en een gezonder lichaam én jouw gidsen wil helpen om gemakkelijker door te dringen tot jou, dan zijn chocolade balletjes misschien ook voor jou een ideale tussenstap. 

Recept chocoladeballetjes

Het recept is zo snel en gemakkelijk en de chocoladeballetjes bewaren weken in je koelkast.

Er zijn vele recepten te vinden op internet. Dit is het mijne:
  • 150 gr amandelmeel
  • 150 gr ontpitte (medjoul) dadels
  • Enkele eetlepels kokoswater of amandelmelk (naar smaak, hoe droger je dadels, hoe meer vocht je nodig hebt)
  • 15-35 gr cacao (al naargelang jouw persoonlijke smaak)
  • Indien gewenst cacao, kokos schilfers of gemixte walnoten om af te werken

Zo maak je ze:
  • Mix alles tot een gelijkmatige massa
  • Zet alles een half uurtje in de koelkast
  • Draai er balletjes van
  • Draai de balletjes in cacao of kokosschilfers of klein gemixte walnoten
  • Zet terug minstens een uur in de koelkast

Je kan zelf eindeloos veel varianten bedenken op dit basisrecept. Je kan er kruiden aan toevoegen, noten, fruit of andere ingrediënten zodat het je nooit gaat vervelen.

​Smakelijk!
Picture
2 Opmerkingen
Erna Boender
5/6/2021 19:44:39

Hoi Inge, heel bekent verhaal. En vreselijk weer voor natuur, dier en mens. Hier ook chocolade verslaafd. Ben al goed bezig met minderen en heb al meerdere malen de chocoballen gemaakt (probeerde een foto mee te sturen, maar dat lukt me helaas niet) Ze zijn zeker heerlijk :) en weken bewaren in mn koelkast lukt me nog niet,....whahahaha,..... veeeeel te lekker. Groeten en liefs Erna <3

Antwoorden
New Braunfels Furniture Removal link
5/7/2022 22:01:29

Lovee this

Antwoorden



Laat een antwoord achter.

    AuTEUR

    Inge Stockmans

    ArchiEF

    May 2021
    November 2019
    July 2018
    April 2016

    RSS Feed

Vraag je lidmaatschap aan van onze Facebook Groep "Dieren Communicatie en Healing".
Het is gratis en je krijgt er regelmatig interessante filmpjes, coachings, tips en tricks.


Algemene voorwaarden
Privacy Beleid
Cookie disclaimer

Corazon Healing Center bv


​info@corazon.be



​BTW 0645 968 530
BNP Paribas Fortis BE 34 0017 7701 9990
  • ACTIVITEITEN
    • Heal Jezelf Heal je Dierenvriend >
      • inschrijving heal jezelf heal je dierenvriend
    • Healingdag met de paarden >
      • inschrijving healingdag
      • Paardencoaching
    • Groepshealings >
      • inschrijving groepshealings
    • Dieren Communicatie en Healing >
      • Dieren webinar
      • inschrijving dieren
      • Dieren Vervolmaking en Certificatie
      • Inschrijving Vervolmakingsdagen
    • Feng Shui >
      • Keerpuntsessie FS
      • Feng Shui Cursus
      • Feng Shui Consult >
        • Inschrijving FS Consult
      • Feng Shui Zuivering
  • Wie is Inge
  • Methode
  • Gratis e-boek
  • Blog